Be Better.

 

Jag vet inte exakt hur det började, jag vet inte riktigt varför, men jag ska försöka skapa någon mening med hjälp av de ord som vill komma fram. För att ta reda på det behöver vi gå tillbaka nästan 10 år.

Jag har gått till gymmet sedan jag var 15 år, i skrivande stund är jag 24. Under denna tid har jag inte sprungit längre än 1 mil. Det var Lindsdalsmilen och jag gick i 9:an. Jag kommer ihåg det loppet väldigt väl, jag kan fortfarande se bilderna framför mig. Jag kommer ihåg att jag försökte hålla ett bra tempo, och klarade det ett tag. Jag minns hur jag lät personen jag hängde på springa förbi mig. Jag minns hur jag slutade springa och gick bitvis, och mest av allt minns jag hur snabbt jag sprang den sista kilometern.

Jag sprang på 46 minuter. Killen som vann sprang på 34 minuter. Jag kommer ihåg att jag tänkte ”fan, det här kunde jag gjort bättre”. Såhär i efterhand så vet jag att jag gjorde mitt bästa, och att jag är nöjd med den tiden. Men det tog mig 9 år att inse det.

Det hela började tidig höst förra året. Min vän Max hade fått för sig att börja springa på rullbandet, och han sprang en mil, ibland mer. Tävlingsinriktad som jag är så var jag tvungen att då börja springa jag med (och självklart försöka slå honom). Jag kommer inte ihåg exakt vilken tid jag fick första gången men jag tror det var runt 57 minuter.

Då började jag förstå att min prestation för 9 år sedan var riktigt bra i förhållande till var jag nu befann mig. Då började det hända något i mig. Det var som om en gnista tändes och helt plötsligt var jag fast beslutsam att vara bättre än mig själv som 15 åring. Det är inte försent, jag kan fortfarande ”bli bättre”.

Och bättre blev jag. Bättre än vad jag först trodde jag var kapabel till. Förutom att jag blev snabbare, vaknade hela min kropp och jag mådde också bättre. Min livsstil förändrades. Jag anmälde mig till ett lopp, och sedan ett till, och helt plötsligt började jag träna triathlon. Varför?

För att jag ”kan bättre”.

Till dig som läser det här. Du kan alltid bli bättre. Var nöjd med vem du är och vad du har, acceptera dina brister och svagheter, var nöjd med vad du åstadkommit, men sluta aldrig bli bättre.

Det var allt för mig, Adam out

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *