Triathloncoach-nästa steg i min resa mot Ironman

Under en längre tid har jag varit intresserad av att ta hjälp utav en triathloncoach för att få ett träningsprogram. Jag har nu fått ett träningsschema för ironman från Colting Borssen.

Företaget drivs av Jonas Colting och Jojje Borssén och är en utav de största triathloncoacherna i Sverige. De har tillsammans skrivit boken “triathlon för dig”, båda har tävlat i Ironman på elitnivå och Jonas Colting har vunnit sm i triathlon ett antal gånger.

Jag började testa deras träningsprogram Måndagen den 15:e så nu har jag utfört första veckna och hittills har det känts bra och lyckats hålla mig till det, med vissa småjusteringar.

Jag valde träningsschemat för A-gruppen som är inriktad för de som satsar seriöst på sin träning och sina resultat. A-gruppen rör sig inom en träningsmängd på ca 11-25 timmar i veckan beroende på träningsfas.
Det nuvarande träningsupplägget innebär att jag ska löpa 5 ggr i veckan, simma 1+, cykla 1+ och även köra styrketräning på det. Blir mycket att hinna med men gör mitt bästa för att få till det.

Jag kommer göra uppdatering kring hur schemat fungerat för mig på längre sikt.

Nu när veckan når sitt slut känner man sig helt klart seg i benen, men lite foam roller och massagestol så är jag redo på banan igen.

Vill du också få ett träningsprogram som hjälper din Ironman? Gå in på https://coltingborssen.com/

Det var allt för mig!

Mvh/

Adam Wiberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *